lauantai 30. huhtikuuta 2016

Nollat kasassa!

Kauan siinä kesti, ja kyllä jo meinasi epätoivo iskeä, mutta nyt ne nollat on Pennillä kasassa! Osallistumisoikeus SM-kisojen yksilökisaan heltisi siis tänään Liedossa TSAU:n vappukisoissa.

Juoksin tänään neljä rataa, Pennillä kolme agirataa, ja Pitsillä hyppärin. Tuomareina olivat Eija Berglund ja Timo Teileri, joista jälkimmäisen radat osoittautuivat tänään meille helpommiksi.

Eka rata oli vähän haastava, siinä oli haastava 45 asteen keppikulma suoraan A-esteeltä, lukuisia takaakiertoja ja jonkin verran ansaesteitäkin. Takaakiertoja piti pahimmillaan vääntää pari kappaletta peräkkäin niin, että ensin tehtiin takaakiertovalssi ja sitten heti perään täysin vastakkaiseen suuntaan takaakiertopersjättö. Omat jalat tuntuivat menevän solmuun ihan koko ajan, ja olo oli kömpelö, mutta jotenkin sinne maaliin sitten nollilla kuitenkin päästiin. Aikaa jännitin pitkään, tulospalvelu hidasteli tietysti juuri meidän kohdalla, mutta -1,52 ajalla saatiin nolla ja sijoituttiin peräti neljänneksi! Koirakkoja kisassa oli 26.

Toka rata oli suoraviivaisempi, ja siinäkin edettiin varsin hyvällä vauhdilla ihan viimeiselle neljännekselle asti. Siellä sitten sain jonkin ihme aivopierun, ja yritin tehdä persjätön puomille, no, ei se tietenkään toiminut. Tästä HYL, koska palautin Pennin kontaktille.

Tässä kohtaa menin ihan kunnolla sekaisin, kun luulin, että nyt on hyppäri ja Pitsin vuoro kisata. Eipäs ollutkaan, vaan Pennin kolmas agirata. Se oli helpohko ja vauhdikas, Penni eteni mukavasti, lopussa vähän panikoin itse mutta nollilla mentiin maaliin taas. Radalla ei ollut puomia, onneksi! Aikaa jännättiin taas tulostaulun edessä porukalla, ja suureksi iloksi se oli -1,42! Tämä rata saatiin myös videolle.


Pitsi vetäisi hyppärin, vaikka olin varautunut ottamaan sen kisasta pois, jos se vaikuttaisi ahdistuneelta meluisassa hallissa. Muutamat koirat siellä hämääntyivätkin, kun viereisen radan ohjaajat huusivat kovaäänisesti, tai toisten koirat tuotiin radan vierelle vinguttamaan vinkulelua. Kyllä, tuotiin, useita kertoja, vaikka pyydettiin siirtymään kauemmas. Vappufiilis ei siis ihan kaikilla ollut yhtä iloinen ja yhteishenkinen.

Pitsi oli hyppärillä todella hyvä. Se olisi tehnyt nollan mukavalla ajalla, mutta jätin kääntämättä kunnolla kolmoshypyllä, ja matkaan tarttui yksi ylimääräinen hyppy. Muuten olin koiraan tyytyväinen, eihän se edes miettinyt sitä toista rataa, eikä yleisöä! Tästäkin radasta on video:


Penni oli kyllä tänään kaikin puolin hirmuisen hyvä, se keskittyi ihan täysillä ja kulki aika lujaa. Myös Pitsi toimi tosi hienosti, olen kaikin puolin tosi tyytyväinen! Saatiin siis sekä hyviä fiiliksiä että hyviä tuloksia tänään. Hätäpäissäni ehdin jo viikolla ilmoittaa Pennin helatorstaille TAKUTin kisoihin Tampereelle, mutta saattaa jäädä menemättä, räkätauti on itsellä edelleen voimissaan, eikä koko päivän ulkokisat kiehdo tässä epävakaisessa säässä kovinkaan paljoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti