sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Vuosikoosteen aika!

On taas se aika vuodesta, kun humanisti yrittää laskea matematiikkaa. Siis vuosikatsauksen aika. Tasan vuosi sitten blogi olikin tauolla, enkä ilmeisesti ole asettanut tälle vuodelle mitään virallisia tavoitteita, mutta luulisin, että Pennin kanssa tavoitteeksi sopisi nollaprosentin parantaminen ja vauhdin kasvattaminen, Pitsin kohdalla puolestaan sujuvien kisasuoritusten tekeminen.

Penni kisasi tänä vuonna yhteensä 46 starttia, joista nollia oli 10 kpl. Yllättävän monta! Siis pyöristettynä Pennin nollaprosentti on 22%. Viime  vuoden nollaprosenttia en ollut laskenut, enkä nyt jaksa ruveta, mutta edellisvuonna se on ollut 17% ja sitä edellisenä 13%, kehitystä on siis tapahtunut. Eipä tuo edelleenkään huimaava ole tuo 22%, mutta Pennin kanssa pienikin edistys on ison ilon aihe. 

Vuoden nopein etenemä on Pennillä ollut 4,07 m/s hyppärillä. Se on päässyt tänä vuonna useita kertoja yli neljän metrin, mikä tietenkin lämmittää mieltä. Keväällä päätin siirtyä Pemun kanssa lähes kokonaan lentäviin lähtöihin, ja se kannatti! Saatiin lisää vauhtia ja säpäkkyyttä, ja sekunteja karisi ihan selvästi. Muutenkin olen varmaan itse oppinut etenemään rohkeammin, ja koira tulee sitä myötä reippaammin perässä. Hyvä me!

Viime kesänä startattiin Pennin kanssa ekaa kertaa SM-kisoissa sekä yksilöissä että joukkueessa, ja se oli kyllä huikea kokemus. Toivottavasti päästään samoihin karkeloihin ensi vuonnakin! Sen tuplan olisin Pennille mieluusti ottanut tämän vuoden puolella, mutta ei niin ei. SM-nollia Pennillä on nyt 1 x agi ja 2 x hyppy, ei tuplaa, ja yksi ylimääräinen hyppärinolla. Ongelmia on ollut monenlaisia, ja tällä hetkellä ei päästä kisaamaan lainkaan, mutta en luovuta ennen kuin keruuajan päättyessä. Isoin voitto tänä vuonna on ollut se, että fiilis radalla on parantunut huomattavasti, enää ei tunnu siltä kuin vetäisi kivirekeä perässään.

Muutenkin vuosi on ollut Pennin kanssa hyvä, mitä nyt karva on mennyt vähän ohueksi. Kesäkuisen luonnetestin 159 pistettä & laukausvarma oli hieno juttu, omassa rodussaan oikein kelpo tulos, ja olen siitä aiheellisesti ylpeä. Agin piirinmestiksissä Pennin sijoitus oli 7/36, eli ihan mukiinmenevä tulos sekin.

Pennin tavoitteet vuodelle 2016
- SM-kisoihin osallistuminen, mieluiten sekä yksilö että joukkue
Penni kiitää täydellä teholla.
- nollaprosentin kasvattaminen
- saavutetun vauhdin ylläpitäminen/kasvattaminen



Penni SM-yksilökisan karsintaradalla.

Onnelliset fiilikset karsintaradan jälkeen.

Pitsin kanssa on päästy taas pikku hiljaa kisaamisen makuun, ja siitä olen todella onnellinen. Startteja kertyi todella vähän, siis 11 kappaletta, joista nollia oli kaksi kappaletta, siis 18%. Lisäksi oli yksi yliaikanolla, jonka 0,7 sekunnin yliaika  tuli puomilla seisomisesta. Pitsin kanssa kisaaminen on todella nautinnollista ja helpon tuntuista, odotan innolla sen seuraavaa kisakautta!

Pitsilläkin on ollut kaikin puolin kelpo vuosi, näyttelyissä on käyty pari kertaa, tuliaisina 1 x cacib ja 1 x vara-cacib. Enemmänkin olisi käyty, mutta budjetti ei kestä kahta kallista harrastusta, ja mieluummin minä nuo vähät rahani agiin sijoitan.

Pitsin tavoitteet vuodelle 2016
- kisasuoritusten saaminen saumattoman sujuviksi, kisarutiinin hankkiminen
- nollaprosentti mahdollisimman korkealle

Pitsin kohdalla varsinaiset tulostavoitteet saavat nyt vielä jäädä asettamatta, aika näyttää kyllä, mihin sen kanssa päästään ja mihin ei.

Pitsin ekat viralliset kisat tauon jälkeen Seinäjoella heinäkuussa.

Nousu kolmosluokkaan Janakkalassa syyskuussa.

Onnellinen eläin.


Treenaaminen ainakin tulee olemaan ohjattua ensi vuonna, meillä on siis Reetan treenit joka toinen viikko, ja sunnuntaisin seuran treenit. Reetalla aion käydä yksinomaan Pitsin kanssa, Penni voi päästä tuohon toiseenkin ryhmään aina välillä. Itsenäiseen harjoitteluun pitää saada lisää suunnitelmallisuutta, täytyy pohtia miten tämän saisi toteutettua.

Ohjaajan uudenvuodenlupaukset
1. Lakkaan holhoamasta Pitsiä radalla, ja annan sen tehdä kaikkensa täysillä, luottaen koiraan.
2. Pennin kanssa olen huolellisempi, enkä yksinkertaisesti anna sille tilaisuutta pujahtaa keinun ohi, tai jotain muuta typerää.
3. Pidän huolen siitä, että itsenäinen treeni on aina suunniteltua ja monipuolista.
4. Yritän etsiä monipuolisempia keinoja koirien palkkaamiseen ja pitää enemmän hauskaa treeneissä!


Tästä siis suunnataan vuoteen 2016, saa nähdä mitä kaikkea se tuo tullessaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti