sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Yöttömän yön pinserit

Team P on tänä viikonloppuna keskittynyt kisailun sijasta juhannuksen juhlintaan, ja hauskaa on ollut. Koirat ovat nauttineet lämpimästä ja aurinkoisesta kelistä takapihalla loikoillen, ja on tässä aika hyvin lenkillekin ehditty. Tänään käytiin jopa hallilla vähän aksaamassa, Penni oli vähän turhankin innokas, ja Pitsin pujotteluhommat (toivottavasti) liikahtivat millin eteenpäin.

Uimamaisteri Pitsi ja kahluualtaan arvoitus


12 keppiä on Pitsille ollut vielä vähän liikaa, ja nyt se alkoi oudosti skipata kepin nro 6. Laitoin sille 6 keppiä peräkkäin, ja sitten inasen "auki" kolme 2x2-porttia, ja aina kun vaan keppi nro 6 suoritettiin oikein, ongelmia ei ollut. Koiralle tuottaa selvästi vaikeuksia se, että palkka on odottamassa keppisuoran päässä, sinne tekisi kovasti mieli, eikä ehtisi keskittyä. No, siihen vaivaan ei auta muu kuin kärsivällisyys, ja sitähän meillä on aikaa harjoittaa. Sisään se menee oikein molemmilta puolilta, siitä olen iloinen!

Itseä hieman ärsyttää se, että niin upeasti edistynyt pujotteluprojekti tuntuu taas junnaavan paikoillaan, mutta nyt pitää vaan ohjaajankin löytää itsestään se kärsivällisyys. Höh. Toisaalta, olen jo nähnyt, miten upeasi se osaa tarvittaessa pujotella sen 6, joten eiköhän siltä jonain päivänä onnistu se 12 samalla tavalla. Ja kovaa hoppua ei ole, onhan Pitsillä tavoitteena virallisten korkkaaminen vasta tammikuussa. Epiksiä tosin olisi kiva päästä kokeilemaan ennen sitä.

Penni on treenaillut takaakiertoja ja välistävetoja ja muita sensellaisia, ja on tehnyt hommansa asiallisesti ja täsmällisesti, kuten kuuluukin. Se on joissakin asioissa hirveän hyvä, ja joissakin niin huono, että hävettää, joten päätin kohdata karmean totuuden, ja laittaa koirieni osaamiset ja ei-osaamiset oikein paperille ylös. Voisihan niitä toki ihan vaan mielessäänkin miettiä, mutta ehkä se on motivaation kannalta tehokkaampaa nähdä omin silmin ne asiat, jotka koiralta/koirakolta eivät onnistu. Tietenkin tein listauksen erikseen kummastakin koirasta, Pitsillä on vielä paljon opittavaa.

Viikottaisessa treenissä Penni sai tehdä tällä viikolla neliöharjoituksella takaakiertoja, välistävetoja ja loppusuoraa, kaikki nämä sujuivat hyvin. Loppusuoria pitää reenailla vielä lisää, ettei tule putken tai pussin jälkeen pyörähdystä. Samaa neliöharjoitusta tein siis hallilla, Pitsikin vähän kokeili, mutta aika loppui kesken. Pitsi ei ehtinyt loppusuoria tehdä, mutta ehtinee myöhemmin. Niin paljon treenattavaa, niin vähän aikaa!

Viikon päästä sunnuntaina suunnataan Tampereelle kisoihin, koiramäärät olivat sangen maltilliset (32 ja 32), ja luokkajärkkäkin kivasti medi-maksi-mini. Pitsin seuraavaan näyttelyynkin saatiin aikataulut, siis Seinäjoen ryhmikseen, siellä kääpijöitä  esiintyy yhteensä 23 kpl.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti