sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kuumat kokopäivän kisat

Kahdentoista tunnin retki Janakkalaan on ohi, huh hellettä!

Kisapaikka oli mainio, viihdyttiin siellä mainiosti wannabe-teltassa, vaikka aikataulut venyivät ja paukkuivat. Sää oli helteinen ja lämpötila "montussa" kohosi melkoiseksi, se valitettavasti näkyi tänään Pennin suorituksissa aika vahvasti. Se oli kauttaaltaan hidas, siis suoralla pätkällä, kontakteilla, pujottelussa ja käännöksissä. Eipä sinne radalle paljon muuta tehtävää sitten jääkään. Harmi, treeneissä se on nimittäin ollut lähiaikoina nopeampi kuin koskaan ennen, oli aika vaikeaa sopeutua nyt yhtäkkiä tähän vauhtiin. Toki homma oli siinä mielessä helppoa, että itse ehti lähes joka paikkaan, kun koira oli vähän perässä vedettävän oloinen.

A-kisan tuomaroi Johanna Nyberg, rata oli aika kiltti. Eka este oli kuitenkin sijoitettu typerästi lähelle kilpailualueen reunaa, eli koira piti jättää lähes ihmisten kulkureitille. Jostain syystä Penni räpsäytti ekan riman alas (ponnisti kovin kaukaa), ja takakulmassa oli jotain hässäkkää, kun takaakierto-persjättö toteutuikin jostain syystä takaakierto-päällejuoksuna. Noh, tilanteesta selvittiin, ja hyllytettiin sitten taas pujottelun viereiseen putkeen. Radalla oli suureksi yllätykseksi myös pöytä, josta selvittiin hyvin.

Video suorituksesta löytyy täältä.

B-kisassa tuomarina toimi ulkomaan elävä Bob Griffin, hänen ratansa vaikuttivat oikein mielenkiintoisilta. Päällisin puolin homma vaikutti sekavalta ja koukeroiselta, mutta kun linjat valkenivat ohjaajalle rataantutustumisessa, rata olikin oikein kiva ja selkeä. Ihanneaikavaatimukset olivat kuitenkin miehellä melkoiset, eikä meillä ainakaan tämän päivän vauhdilla ollut jakoa puhtaaseen nollaan. Alun putki-kontakti-erottelu toimi, jee, sitten unohdinkin putkijarrutuksen, ja se kostautui heti kiellolla. Takakulman takaakierroissa vauhti hyytyi totaalisesti, mutta eipä tänään muutenkaan vauhdilla juhlittu.

Tästä videoon.

Olihan se tylsää, että vauhti oli hukassa, mutta minkäs teet, kesällä nyt joskus on vähän lämmin. Positiivista oli se, että muistin radat, tein ohjaussuunnitelmat ja pysyin niissä, vaikka lähtöpaikka (4.) ei ihan meille ihanteellinen ollutkaan. Pää pysyi siis kasassa, vaikkei kaikki ihan nappiin mennytkään.

Kisakuume kyllä kasvoi entisestään, olisi vaan kiva päästä kisailemaan vähän viileämmässä kelissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti