sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Erikoista näyttelyä ja sadepäivän treenailua

Lauantaina koitti vihdoin se etukäteen jos jonkinlaista polemiikkia aiheuttanut päivä, nimittäin kääpiöpinsereiden erikoisnäyttely Porvoossa. Kohinan kohteena oli tarkemmin sanottuna kääpiöitä tuomaroimaan kutsuttu Karel Horak, aavistuksen persoonallinen tsekkiläistuomari. Etukäteishypetykseen verrattuna päivän show oli melko lattea, mielenkiintoisia kommentteja ja muita kömmähdyksiä (kuten tuomari lueskelemassa luetteloa ennen PU- ja PN-kehää) kyllä sattui, mutta päivästä selvittiin ilman ahdistelusyytteitä tai muita katastrofeja. Koiriin hän ainakin keskittyi täysillä, etenkin niiden hampaisiin, ja mm. tiiraili liikkeitä kontallaan maassa. Koirille ja esittäjille setä oli ystävällinen, ja muutenkin vaikutti sangen sympaattiselta. Tämä ei kuitenkaan hänestä tee snapi-rotujen asiantuntijaa, jollaista nyt tavallaan erkkariin olisi tuomariksi toivonut. No, ehkäpä sellainen saadaan ensi kerralla, varmaankin tämä tuomarivalinta palvelee jotain sellaista ylempää tarkoitusta, mitä tämmöinen aloitteleva riviharrastaja ei laisinkaan ymmärrä.

Valtaisan koiramäärän (112 kpl) ansiosta pennut ja junnut oli siirretty toiselle tuomarille, siis ruotsalaiselle Göran Åkessonille. Hän kasvattaa kääpiöpinsereitä, ja oli arvioissaan tarkka, tiukka ja huolellinen. Pitsistä hän sanoi näin:

Feminiininen narttu, jolla hyvä pää. Kuono voisi olla täyteläisempi. Hyvät silmät ja kaula. Hyvät, harmoniset kulmaukset edessä ja takana. Erittäin hyvinmuodostunut rintakehä, joka hieman lyhyt. Liikkuu takaa hieman ahtaasti, edestä epävakaasti. Hyvä askelpituus sivusta. Pitäisi kantaa korvat paremmin. ERI3

Aivan Åkessonin makuun Pitsi ei siis ollut, mutta ei se kyllä huonoille koirille hävinnyt! Liikehdintä nurmella on aina hieman epätasaisempaa kuin vaikkapa soralla, ja Pitsi vaikutti pitkän automatkan jälkeen muutenkin hieman kankealta.

Pitkästä matkasta puheen ollen, täytyy kyllä antaa pari ekstrapistettä tuolle pikkukoiralle; se oli eilen todella helppo matkakumppani! Autossa nukkui, samoin kehän laidalla boksissa. Vuoroaan odotteli ruohikolla makoillen, ja kehässä esiintyi kuin unelma. Yhteensä 7 tuntia autossa päivän aikana on melko ankea kohtalo koiralle, hyvin se sen kuitenkin kesti!



Eilisen autoankeuden vastapainoksi tänään käväistiin hallilla vähän treenimässä. Rata keksittiin itse, ja sitä sovellettiin koirien taitotason mukaiseksi.

Penni oli aivan liekeissä, pujotteli nopeasti, ohjautui hyvin ja oli muutenkin oikein mainio itsensä. Voi kun se olisi tuollainen kisoissakin!


Kontakteille voisi toivoa hiukan lisää nopeutta, pujottelussa ainoa virhe johtui lähes kompastuvasta ohjaajasta, ei suinkaan koirasta. Saksalaisetkin sujuvat siihen malliin, että niitä varmaan uskaltaa joskus kisoissakin käyttää.

Pitsi harjoitteli pujottelua vaihtelevalla menestyksellä, ja pientä, helpotettua ratapätkää.


Pujottelussa 6 ekaa keppiä sujuu hyvin, mutta sitten alkavat ongelmat. Täytyy purkaa pujottelua vähän osiin, videolla näkyvät vain onnistuneet suoritukset. Rataharjoituksessa Pitsi toimi yllättävänkin hienosti, ja oli sangen vauhdikas! Varmuutta vielä ja estehakuisuutta, tässähän saa alkaa treenata ihan oikeita ratoja jo! A-esteen treenaus ei videolle enää osunut, mutta se sujui pitkästä tauosta huolimatta virheettömästi kera kehikon.

30.6. suunnataan Tampereelle kisailemaan, jospas se SM-nollatili aukeaisi tällekin vuodelle. Täytyy pitää peukkuja, että Pennille osuu se vauhdikas päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti