tiistai 12. heinäkuuta 2016

Hallil eka, hallil vika

Viimeisen neljän päivän aikana ollaan viihdytty hallilla poikkeuksellisen paljon! Yleensähän luotan mieluummin treenin laatuun kuin määrään, mutta nyt olen päättänyt, että käyn Pitsin kanssa tekemässä tekniikkajuttuja kaksi kertaa viikossa. Siis pääasiassa pujottelua ja kontakteja. Haluan niihin lisää varmuutta ja nopeutta, lisää mahdollisuuksia nipistää sekunteja radalla.

Perjantaina Pitska ja Penni tekivät hallilla ollutta hyppäriä kumpikin, ja kauhukseni huomasin, että putkijarrut ei toimi kummallakaan koiralla. Lisäksi Pitsi harjoitteli pujottelua "seinää päin", knuutituksia ja hankalia sisäänmenoja kepeille.

Sunnuntaina lähdin hallille, kun ajattelin, että viikolla en varmaan kerkeä, ja nyt hinkattiin putkijarrut kuntoon. Kumpikin koira teki oikein hyvin, kun näytin vähän vastakkaista kättä ennen putkeen sujahdusta. Reilut palkat näistä, ja kumpikin teki oikein hyvin. Pitsi teki pujotteluharjoituksia, joissa liikkuin itse koiraa hämäävällä tavalla + hämynä oli vielä ylimääräinen putkikin pujottelun takana (piirros alla, putkeen ei siis mennä ollenkaan). Yritän nyt käyttää mielikuvitusta ja keksiä kaikki mahdolliset hankalat kulmat ym. ennen kuin Pitska palaa tauoltaan kisakentille.

Kuvan pujotteluharjoituksessa oli siis ideana se, että koira joutuu tulemaan avokulmaan/umpikulmaan, ja ohjaaja juoksee ulkokaarteessa. Tätä ei olla varmaan koskaan ennen harjoiteltu, kysynpähän vaan että miksi?

Maanantaina tupsahti kännykkään peruutuspaikka ohjatuun täsmätreeniin, joten tartuin tilaisuuteen ja lähdin parantamaan meidän valsseja (ja puolivalsseja). Niissä olikin tekemistä, erityisesti ihan tavallisissa valsseissa.

Ongelmana oli se, että paitsi että koira hyppää suoraksi hypyn jolla pitäisi kääntyä, se myös ottaa ns. korjaavan laukan suoraan sen sijaan että korjaisi linjaansa kohti seuraavaa estettä. Palkkaamalla saatiin tilannetta paremmaksi, tätä täytyy itsekin jatkaa. En osaa sanoa mistä ongelma johtuu, olenko itse väärässä paikassa (joskus olen, joskus en), varooko koira pohjaa, onko se alun perinkin nuorena oppinut tekemään noin, onko se jumissa vai vähän kaikkea edellä mainittua? Fyssarin ainakin varasin sille parin viikon päähän.

Videolta näkyy parempia ja huonompia suorituksia tuon kolmosesteen valssin kanssa. Muuten sujui ihan ok, puolivalssit oli hyviä joka kerta. Lopussa huomaa, että Pitsi vähän väsähtää, vauhti ainakin hiipuu. Pitää antaa sen vähän huilia nyt. Videoon muuten jäi typerästi tuo editoriohjelman vesileima, katsotaan jos siitä pääsisi eroon tavalla tai toisella.



Pennin aion ilmoittaa Agipitseille Raumalle, tod näk perjantaina se ainoa tarjolla oleva rata ja sunnuntaina kaikki kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti