perjantai 6. marraskuuta 2015

Nollaratatreeni, ratapiirros ja hajatelmia

Sain kunnian/nakin suunnitella radan seuran tämänpäiväisiin nollaratatreeneihin, tai siis oikeastaan suunnitella uuden numeroinnin jo hallilla olevaan rataan. Näin säästetään aikaa ja vaivaa rakennusvaiheessa, suunnittelusta se toki tekee vähän haastavampaa.

Kolmosluokan rataa pyydettiin, ja kyllä tämä sitä vaikeustasoa taisi olla.



1-5
Vaikeuksia voi tuottaa koiran saaminen oikeaan päähän putkea, ajattelisin, että kun ajoissa lähtee liikkeelle, niin pitäisi ehtiä nelosen yläpuolelta, ja sitten poispäinkäännöllä putkeen.

6-8
Tässä ei ihmeellistä, pussista koira mukaan.

8-12
Pyöräyttäisin koiran tuon 9-hypyn puominpuoleisen siivekkeen ympäri, ja tekisin 11:sta flipin.

12-16
Tämä oli ilmeisesti tuottanut päänvaivaa, koirat pyrkivät keinun sijasta joko pujotteluun tai A:lle. 13-hypylle voisi tehdä twistin ja leikata takaa keinulle, tai sitten sakalaisen. Jos koira menee kivasti puomin loppuun itsekseen, pakkovalssi ja flippi voisi toimia hyvin. Joku ehdotti kopteria, pitänee kokeilla.


16-20
Estehakuisuudesta on apua, esteet eivät ole suoralla linjalla.

Ratasuunnitelu on kyllä hauskaa mutta vaikeaa, etenkin kun siitä ei hirveästi ole kokemusta. Nythän olen menossa yksiin epiksiinkin tuomariksi joulukuussa, kun kerran pyydettiin, joten täytyy ruveta pohtimaan oikein optimaalisia mölliratoja heti kun saan hallin mitat...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti