tiistai 31. joulukuuta 2013

Tilastot ja tavoitteet

Näin vuoden viimeisenä päivänä onkin sopivaa pohtia kulunutta vuotta, täyttyneitä tavoitteita ja ah' niin kliseisesti luoda katse kohti tulevaa.

Penni on kisannut koko vuonna 30 starttia, joista 6 kpl kakkosluokassa ja loput kolmosissa.

Startteja koko vuonna: 30 kpl
Nollia: 5 kpl
(Lisäksi yliaikanollia: 4 kpl)
Startteja/kk: 2,5 kpl
Paras etenemä: 4,13 m/s Lempäälässä 24.11. hyppyradalla

Nollaprosentti oli siis melko köyhä, vain 17%. Tässä ei tietenkään ole yliaikanollia laskettuna mukaan, koska nehän eivät ole oikeita nollia. SM-nollia meillä on nyt kolmosista kerättynä 2 kpl, hyppynollia kumpainenkin.

Tuloksilla ei edelleenkään juhlita, mutta ovat ne silti viime vuodesta parantuneet. Silloin nollaprosentti oli nimittäin 13%, ja nopein etenemä 3,95 m/s. Tänä vuonna starttejakin oli tuplaten viime vuoteen verrattuna, silloinhan olin osan vuodesta äitiyslomalla.

Treenitavoitteiksi olen Pennille asettanut vuosi sitten pujottelun parantamisen, kisasuoritusten parantamisen, sekä kontaktien korjaamisen. Näissä on mielestäni onnistuttu, pujottelua en tuolle koiralle koskaan saa niin hienoksi kuin haluaisin, mutta nyt on kuitenkin menty jo ties kuinka monet kisat ilman ainoatakaan pujotteluvirhettä. Tilanne on siis parantunut huomattavasti viime vuotisesta, silloinhan keppivirhe tuli tehtyä lähes jokaisella radalla, ja nollat olivat kiinni nimenomaan pujottelusta.

Kisatavoitteita Pemulla oli kaksi, ja ne molemmat täyttyivät, siis kolmosiin nousu ja siellä edes yksi nolla. Eka kolmosten nollahan lasahti meille heti ekoista kolmosen kisoista muistaakseni maaliskuussa.

Pitsin agitavoitteet olivat vuosi sitten seuraavanlaiset:
- olla kisavalmis vuoden 2013 loppuun mennessä, eli:
-koira kuuntelee ohjausta
-kontaktit kunnossa
-pujottelu toimii ja on itsenäinen
-koira kestää kisatilanteen ja pystyy toimimaan siinä
-Tulostavoite: startata onnistuneesti virallisissa kisoissa.

Nämä on mielestäni kaikki saavutettu, viimeistä kohtaa lukuunottamatta. Virallisethan Pitsi olisi voinut aloittaa jo syksyllä, ei siinä mitään, mutta jäin odottelemaan loka-marraskuun juoksua, ja sitten toisaalta joulukuulta voi jo hyvin odottaa tammikuulle, saapahan kivasti pisteitä kaiken maailman vuoden tulokas -kisailuihin.

Etenkin toiseksi viimeinen kohta, siis kisatilanteessa toimiminen sujui Pitsiltä ainakin viime viikonlopun epiksissä upeasti. Se toimi ihan samalla tavalla, kuin treeneissäkin. Kyseisen kisapäivän iltana sain vielä kuulla, että Pitsi oli ykkösluokassa sijoittunut kolmanneksi, kiva yllätys sekin.

Näyttelytavoitteita en vuosi sitten Pitsille asettanut, mutta sillä saralla menestys on ollut parempaa, kuin olisin uskaltanut toivoa: kolme SERTiä ja vara-CACIB Suomesta, sekä yksi CAC Liettuasta! PN-sijoituksia tuli koko vuonna muistaakseni kuusi kappaletta (joista yksi Virossa), eli saatiin sentään muutama piste vuoden kääpiöpinserikisaankin, vaikkei kärkikahinoihin asiaa olekaan.

Pitsin näyttelytavoite vuodelle 2014 on tulla Suomen ulkomuotovalioksi. Siihen tarvitaan enää yksi SERT, joka voi kokemukseni mukaan napsahtaa kohdalle koska vain. Sillä ei ole minulle merkitystä, valioituuko koira heti alkuvuodesta vai vasta myöhemmin, kunhan nyt valioituu. Seuraava looginen etappi olisi tietenkin ulkomaiden titteleiden metsästys, mutta vallitsevassa taloustilanteessa moinen retkeily saattaa jäädä hamaan tulevaisuuteen.

Agipuolella Pitsin tavoite vuodelle 2014 on nousta kakkosluokan kautta kolmosiin. Se on mielestäni ihan realistinen koko vuoden tavoite koiralle, joka aloittaa kisaamisen heti tammikuussa, ja osaa asiansa, etenkin mikäli se saa olla terveenä koko vuoden. Treenimielessä haluaisin oppia itse ohjaamaan sitä "takaa" paremmin ja samalla saada sille vielä lisää varmuutta ja vauhtia. Lisäksi joku järki pitäisi saada myös Pitsin palkkaukseen, kananuggettipalasten heittely ei ole oikein ihanteellista, mutta jotenkin siihen on vain juututtu. Pitää vähän punoa juonia tässä joulutauon aikana. Tärkein tavoite agilityssä yleensä on tietenkin oman ohjaustaidon, ajoitusten ja ketteryyden/nopeuden kehittäminen, koirat kyllä tulevat perässä.

Entäs Penni? Sen kanssa on tehty kova työ, ja nythän se on kulkenut kisoissakin mukavasti, vaikka Pitsi ehkä onkin vienyt sen potentiaalisimman agikoiran paikan "isosiskoltaan." Aion kuitenkin edelleen kisata myös Pennillä mahdollisuuksien mukaan, koska sillä tavoin saan pidettyä itseni kolmosluokan mielentilassa ja radoissa kiinni, vaikka Pitsi puuhailisikin alemmissa luokissa pidempään. Sitä paitsi, vaikka Pitsi nousisi kolmosiin nopeastikin, ei se kuitenkaan ole valmis niihin ratoihin vielä hetkeen. Enkä minä ole, kun välillä tekee tiukkaa tuon hitaammankin version kanssa (esim. pysyä pystyssä, hehheh).

Mieli tekisi asettaa Pennille tavoitteeksi SM-nollien kerääminen täyteen (5 kpl sis. tupla puuttuu), mutta se ei taida onnistua, koska aikataulu ja budjetti eivät kestä kahden koiran kisaretkeilyä, etenkään nyt kun muodissa on pitää kolmosluokan ja 1-2 luokan kisat aina eri päivinä. Sääli, mutta ei voi mitään. No, eipä se Penni siellä SM:issä toisaalta mitään olisi tehnytkään, muuta kuin ollut hidas helteessä. Pennin tavoite on siis tehdä hyviä kisasuorituksia silloin, kun kisoihin ehtii, ja toimia meikäläisen harjoituskappaleena kisaradoilla. Tulostavoitteeksi voisin asettaa nykyisen etenemäennätyksen rikkomisen, siis pitäisi olla nopeampi kuin 4,13 m/s. Voi tehdä tiukkaa, mutta yrittänyttä ei laiteta!


Hieno vuosi niin harjoitus- kuin tulosmielessäkin on siis takana. Olen todella iloinen, jos seuraava vuosi on edes läheskään yhtä hyvä!

Tässä vielä vuoden kohokohtia kuvina ja videoina sekalaisessa järjestyksessä:


Pitsin ensimmäinen möllirata Äetsässä ÄSKK:n epiksissä:



Pitsi ylitti kaikki odotukset elämänsä ensimmäisellä avoimella agiradalla ATT:n epiksissä tekemällä nollan ja sijoittumalla toiseksi.

Pennin vuoden paras kisarata, siis hyppäri Lempäälässä.


Näyttelyretki Liettuan Druskininkaihin elokuussa ja siellä saatu CAC.

Pitsille SERT Raumalla toukokuussa!

Pitsille jälleen SERT Mynämäellä, niinikään toukokuussa! Sai se vielä elokuussa kolmannenkin Tervakoskella, mutta siitä ei jostain syystä ole kuvaa.

Pitsin eka PN-sijoitus ja VARA-SERT Kankaanpäässä huhtikuussa.


Pennin maaliskuinen nousu kolmosiin nollavoitolla, ko. kisoissa se teki tuplanollan ottaen sijoitukset 1. ja 2.

Pinsureiden karmea karkuretki maaliskuussa. Kohokohta oli oikeammin se, että kumpikaan niistä ei kuollut pakkaseen tai auton alle, vaan sain kummankin kultamuruni ehjänä ja hyvinvoivana takaisin kotiin!

Näyttelyretki Tallinnaan maaliskuussa, sekä BIS 3 -kasvarissa edustaminen.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, pinsesterit omistajaperheineen toivottavat blogin lukijoille onnellista ja onnistunutta uutta vuotta 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti