tiistai 12. elokuuta 2014

(Vähäisiä) treenikuulumisia

Pennin toipuessa kisoista ja Pitsin ollessa edelleen juoksuinen on treenaamiset jätetty tietoisesti aika vähälle. Pitää joskus pinserinkin huilata, vaikka melkoisia energiapakkauksia ovatkin.

Lähiviikkoina me ollaan löydetty uudelleen eräs vanha harrastus, nimittäin hölkkääminen. Aika usein päädyn lenkille tuohon Kokemäenjoen rantatörmän pururadalle, ja sieltä Pormestarinluotoa kiertävälle reitille, ja mikäs sen mukavampaa, kuin hölkötellä pitkin purkkaria nyt, kun ei tarvitse edes vaatteista ja vilustumisesta niin murehtia. Juoksu on kulkenut hyvin, spurtit vain aiheuttavat koirissa vähän vastalauseita.

Penni pääsi sattumalta seuran ohjattuihin treeneihin viime torstaina, ja kyllä sillä oli sitten hauskaa! Rata oli lyhyehkö, mutta tekemistä ja ohjaamista piisasi, mm. leijeröintiä ja sen sellaista. Koira oli vauhdikas ja näppärän oloinen, ja yllättäen osasi juosta puomin päästä päähän ihan virheettömästi, toisin kuin edellisviikonlopun kisoissa. Tästä en ole laisinkaan yllättynyt, tutkimattomia ovat kääpiöpinserin aivoitukset.

Pitsi pääsi samana iltana esittelemään juoksu-A-taitojaan kotihallille pöksyt jalassa. Yleensä en ole sitä viitsinyt pöksyt jalassa juoksuttaa, kun ei se oikein kulje, mutta nyt yllättäen kulkikin mitä parhaimmin. Vauhtia oli jotta hippulat vinkuivat, ja A:n se teki niin kauniisti, että oli tosi tyytyväinen. Tarkoitus oli siis kertoa kaverille, miten tätä A:ta on koiralle opetettu, mikä tuntui hyvältä ja mikä huonolta metodilta ja mitä ongelmia voi olla odotettavissa. Mikään juoksukontaktiekspertti en tietenkään ole, vaan edennyt enemmänkin yritys-erehdys-tekniikalla. Pitäisi se A-estepostauskin tänne blogiin kirjoittaa, jahka ehtii moiseen keskittyä.

Penni lepäilee mummulassa

Pitska teki myös niistoja, niitä olen nyt päättänyt ruveta sille opettamaa oikein olan takaa. Sehän on kuitenkin ohjaus, joka on helppo opettaa koiralle, ja helppo tehdä radalla, mutta silti jäänyt jotenkin harmillisen vähäiselle käytölle. Lisäksi huomasin, että sylkkäreitä ja poispäinkääntöjä ei ole tehty aikoihin, niitä voisi myös vähän puuhailla lähiaikoina.

Piirinmestaruuskisatkin taas lähestyvät, ne ovat 23.8. Raumalla. Penni ei osallistu, en näe mitään järkeä lähteä sen kanssa töpeksimään, kun kerran viimeksikin  meni ihan surkeasti. Sen pitäisi kisata tasaisesti koko ajan, eikä joka neljäs kuukausi. Pitsi saa puolestaan osallistua seuraavan päivän kakkosten kisoihin, ja kokeilla, josko agi-LUVA heltiäisi. Torstain perusteella vauhtia voi olla siihen malliin, että saa meikäläinenkin pistää töppöstä toisen eteen, jos meinaa paikkoihin ehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti